Eğitim Felsefemiz

EĞİTİM PROGRAMIMIZ

 İNGİLİZCE PROGRAMI

    İNGİLİZCE EĞİTİM PROGRAMIMIZ, ÖĞRENCİLERİMİZİN SOSYAL, DUYGUSAL VE BİLİŞSEL GELİŞİM ALANLARINA UYGUN OLARAK, AY GRUPLARI DA DİKKATE ALINARAK ALANINDA UZMAN ÖĞRETMENLERİMİZ TARAFINDAN HAZIRLANIR. PROGRAMIMIZI UYGULARKEN   ÖĞRENCİLERİMİZİN DİL EDİNİMİ SÜRECİNE KATKIDA BULUNMAK ADINA ONLARI DİLE MARUZ BIRAKARAK SADECE İNGİLİZCE KONUŞULUR.

    ÖĞRENMENİN KALICI OLMASI İÇİN ÖZGÜN MATERYALLER, GERÇEK NESNELER VE İNTERAKTİF PROGRAMLAR KULLANILARAK ZENGİN BİR EĞİTİM ORTAMI SAĞLANIR. BU SAYEDE ÖĞRENCİLERİMİZ ZAMAN İÇİNDE İNGİLİZCE’NİN FARKLI BİR DİL, BİR İLETİŞİM ARACI OLDUĞUNU GÖZLEMLER, KÜLTÜRLER ARASI BENZERLİK VE FARKLILIKLARI KEŞFEDER VE BU FARKINDALIK SONUCUNDA İNGİLİZCE ANLAMAYA VE KONUŞMAYA BAŞLARLAR.

    TÜRKÇE MÜFREDATIMIZ İLE SARMAL BİR YAPIYA SAHİP OLAN VE ZENGİN EĞİTİM MATERYALLERİ İLE DESTEKLENEN İNGİLİZCE PROGRAMIMIZ İLE ÇOCUKLARIMIZ İNGİLİZCEYİ İÇSELLEŞTİRMEKLE VE KENDİLERİNDEN KULLANMAYA BAŞLAMAKTADIRLAR.

    YAŞ GRUPLARI VE GELİŞİM ÖZELLİKLERİ DİKKATE ALINARAK HAZIRLANAN SARMAL BİR YAPIYA SAHİP DEX DİSCOVER WİTH KAYNAĞIMIZI KULLANIRIZ.

    ÇOCUKLARIMIZ İNGİLİZCEYİ GÜN BOYU SADECE SINIFTA DEĞİL YEMEKTE, BAHÇEDE, TUVALETTE KULLANDIĞI İÇİN İNGİLİZCEYİ TIPKI TÜRKÇEYİ ÖĞRENDİĞİ GİBİ DUYA DUYA, KONUŞA KONUŞA, TEKRAR EDE EDE ÖĞRENİR. 


     DRAMA/HAYAL ATÖLYESİ

    OKULUNUZ DA UYGULANAN YARATICI DRAMA ÇALIŞMALARI OYUN YOLUYLA ÖĞRENME SANATIDIR. YANİ ÇOCUKLAR YA DA YETİŞKİNLER EĞİTİM SIRASINDA OYUN YOLUYLA BÜTÜN KİŞİSEL BECERİLERİNİ YA DA HAYAL GÜÇLERİNİ GELİŞTİRİRLER.

    YARATICI DRAMANIN ÇOCUKLARA FAYDALARINDAN ŞU ŞEKİLDE BAHSEDEBİLİRİZ; ÖNCELİKLİ OLARAK ÇOCUKLAR TÜRKÇEYİ DOĞRU BİR ŞEKİLDE KONUŞMAYA BAŞLARLAR. BU HUSUS EN ÇOK SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKEN DURUMLARDAN BİRİSİDİR. YANİ DRAMA DİLİN KULLANIM ALANLARINI VE KALİTESİNİ GELİŞTİRİR. BUNUN DIŞINDA YARATICI DRAMA SES, NEFES VE BEDEN KONTROLÜYLE İLGİLİ AYRINTILI EĞİTİM ÇALIŞMALARI İÇERMEKTEDİR.

    DRAMA EĞİTİMİ SAYESİNDE HAYAL GÜCÜ EZBERE DAYALI BİR EĞİTİM OLMADIĞI İÇİN  ÇOCUKLARIN BAKIŞ AÇILARINI FARKLI YÖNLERDEN GELİŞTİRİR. BU DA İLERİDE SEÇECEKLERİ MESLEKLERDE DAHİ İŞE YARAYACAKTIR. TOPLUMSAL AÇIDAN İSE DRAMA EĞİTİM PROGRAMI , ÖZ GÜVENİ YÜKSEK VE İNSANLARA ÖRNEK OLAN BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAR.


       GÖRSEL SANATLAR ATÖLYESİ

        OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE ÇOCUKLARA VERİLECEK SANAT EĞİTİMİNİN AMACI, ONLARA SANATSAL BAKIŞ AÇISI VE ESTETİK DERLER KAZANDIRMAK VE YARATICI DÜŞÜNEBİLEN GELECEĞİN BİREYLERİNİ YETİŞTİRMEKTİR.BU EĞİTİM, SANATSAL ETKİNLİKLERİN İÇİNDE OYUN OYNARKEN TAT ALMAYI VE EĞLENMEYİ YAŞAYARAK ÖĞRENEN BU DÖNEM ÇOCUKLARINI İLERİNİN SANATÇILARI OLARAK GÖRMEYEN, SANATIN KENDİ KONULARINI ÖĞRETMEYİ DEĞİL DE, SANATTAN YARARLANARAK ÇOCUĞUN GELİŞİMİNİ DESTEKLEMEYİ HEDEFLEYEN BİR EĞİTİM BİRİMİDİR. YANİ HERKESİN SANATÇI OLMASI MÜMKÜN OLMASA DA AMAÇ SANATI ANLAYAN RUHU KAZANDIRABİLMEKTİR    

        SANAT, GEÇMİŞLE GÜNÜMÜZ YAŞANTISI ARASINDA BAĞ KURAN BİR İLETİŞİM ARACI OLDUĞU İÇİN ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNDE GEÇMİŞ İLE KÖPRÜ KURABİLMELERİNİ SAĞLAR.      SANAT, ÇOCUKLARIN HEM PSİKOLOJİK OLARAK HEM DE FİZİKSEL OLARAK HUZURLU, SAĞLIKLI VE MUTLU HİSSETMESİNİ SAĞLAYACAĞI İÇİN BİLİNÇLİ VE AKLI SELİM ZİHİNLERİN YETİŞMESİNE YARDIMCI OLUR.     

         SANAT, ÇOCUKLARIN SOSYAL İLİŞKİLERİNİ BELİRLEMESİ, İŞBİRLİĞİ YAPABİLMESİ, DOĞRUYU İFADE EDİP SEÇEBİLMESİ, BİR İŞE BAŞLAYIP BİTİRME SEVİNCİNİ TATMASI, ÖĞRENME İSTEĞİNİN ARTMASI, YARATICILIĞINI GELİŞTİREREK ÜRETKEN BİR HALE GELMESİNE YARDIMCI OLUR.         SANAT, ÇOCUKLARDA BEDENSEL VE PSİKO-MOTOR GELİŞİMİNE BÜYÜK ÖLÇÜDE YARDIMCI OLUR VE BU SÜRECİ HIZLANDIRIR   SANAT, ÇOCUKLARIN DUYGUSAL VE SOSYAL GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAR VE HER ŞEYİN FARKINA VARMA SÜRECİ HIZLANIR.

     ROBOTİK KODLAMA PROGRAMI

    ÇOCUKLAR, OKUL ÖNCESİ DÖNEMİ İTİBARİYLE KODLAMA EĞİTİMİ ALMAYA UYGUNDURLAR. OYUNCAKLAR VE MOBİL OYUNLAR SAYESİNDE KODLAMAYLA TANIŞAN ÇOCUKLAR, ORTALAMA 10 YAŞINDAN SONRA YAZILIM DİLİ KULLANARAK KODLAMA YAPMA KONUSUNDA YETERLİLİĞE ULAŞMAKTADIR. ÖZEL OLARAK TASARLANAN VE GELİŞTİRİLEN OYUNCAKLAR VE OYUNLAR, BASİT KOMUTLAR VERİLEREK KODLAMANIN ÖĞRENİLMESİNİ SAĞLAMAKTADIR. BELLİ BİR HEDEFE ULAŞMAK İÇİN GEREKLİ OLAN ADIMLARI BULMALARINI VE BUNLARI ADIM ADIM İŞLETMELERİ, KODLAMANIN TEMELİNDE YATAN BİR OLGUDUR.

       OKULUMUZDA KODLAMA EĞİTİMİ ALMAYA BAŞLAYAN ÇOCUKLAR; ZİHİNSEL GELİŞİM, PROBLEM ÇÖZME BECERİSİ, İŞLERİN PLANLANMASI, DURUMLAR ARASI İLİŞKİ KURMA VE YENİ FİKİRLER ÜRETME KONUSUNDA DAHA ÇOK GELİŞİM GÖSTERMEKTEDİRLER. AYRICA ROBOTİK KODLAMA İLE DE TANIŞAN ÇOCUKLARIN MAKİNALARIN NASIL İŞLEDİĞİ KONUSUNDA DA TEMELLERİ OLUŞMAKTADIR. BU SEBEPLE ZİHİNSEL OLARAK BU YÖNDE GELİŞMELERİ, ONLARIN KODLAMA KONUSUNDA İLERİ YAŞLARDA DAHA BAŞARILI OLMALARINI SAĞLAMAKTADIR.

     SATRANÇ PROGRAMI

    OKULUMUZDA UYGULANAN SATRANÇ DERSİNİN YARARLARI


        KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR EDINILMESINE ENGEL OLUR. PLANLI HAREKET ETMENIN ÖNEMINI VE GEREKLILIĞINI KAVRATIR.  SÜRATLI, DOĞRU  VE ÇABUK DÜŞÜNEBILMEYE YARDIMCI OLUR, OLAYLARA DOĞRU YORUMLARLA  YAKLAŞABILME YETENEKLERINI GELIŞTIRIR. KIŞILIĞI VE KARAKTERI OLUMLU YÖNDE ETKILER VE GELIŞTIRIR. KENDINE GÜVEN" DUYGUSU AŞILAR VE BUNU GELIŞTIRIR. KENDI GÜÇ VE YETENEKLERINI DAHA IYI TANIYARAK,  BIREYSEL GÜÇ VE YETENEKLERI AÇIĞA ÇIKARMAYA VE BIREYSEL DOĞRU KARARLAR ALABILMEYE YARDIMCI OLUR.

    DIKKATINI TEK KONU ÜZERINDE YOĞUNLAŞTIRABILME ALIŞKANLIĞI KAZANDIRIR. DIĞER DERS KONULARININ DAHA IYI ANLAŞILIP KAVRAMASINA  YARDIMCI OLUR. BILIMSELLIĞI ÖN PLANA ALARAK ARAŞTIRMALAR YAPMAYA YÖNLENDIRIR.

    KONULARA KARŞI ŞÜPHECI YAKLAŞIMI BENIMSETIR, ONLARI EZBERCI ZIHNIYETTEN ARINDIRIR.

    KIŞILERI DÜŞÜNEN, ARAŞTIRAN, YARGILAYAN VARLIKLAR HALINE GETIRIR VE  YARATICILIKLARINDA ÖZGÜR BIRAKAN BIR ORTAM HAZIRLAR. BAŞARIYA ANCAK VE ANCAK SISTEMLI VE DISIPLINLI BIR ÇALIŞMAYLA VARILABILECEĞINI GÖSTERIR. 

    MAD SCİENCE (ÇILGIN BİLİM)

    ÇOCUKLARIN ÖĞRENME SÜREÇLERİNİ BİLİMSEL KEŞİFLER İLE TEŞVİK EDERKEN, BU SÜREÇTE YAŞADIKLARI HEYECAN İLE ÖĞRENDİKLERİNİ UNUTMAMALARINI SAĞLAR!

    5 KITADA 25 ÜLKEDE 6,5 MİLYONDAN FAZLA ÇOCUK TARAFINDAN DENEYİMLENMİŞ OLAN BİR POZİTİF BİLİMLER ÖĞRETİM METODUDUR.

    MAD SCİENCE (ÇILGIN BİLİM), ÇOCUKLARA BİLİM EĞİTİMİNİ EĞLENCEYLE, HEYECANLA, ŞAŞKINLIK DUYGUSUYLA BİRLİKTE VERMEK ÜZERE TASARLANMIŞTIR.

    ÖĞRENMENİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGELLERDEN BİRİ, ZİHNİMİZDE DAHA ÖNCE VAR OLAN KALIPLARDIR. BU KALIPLARA DENK DÜŞMEDİĞİNİ, UYUM SAĞLAMADIĞINI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ, SEZDİĞİMİZ BİLGİLERİ ZİHNİMİZ İÇSELLEŞTİRMEK İSTEMEZ!

    SÖZ KONUSU OLAN ÇOCUKLARSA, TAM DA BU NOKTADA EĞLENCEYİ VE ÇOCUKLARIN ŞAŞKINLIK DUYGUSUNU KULLANMAK AKILLICA BİR ÇÖZÜM OLABİLİR!

    MAD SCİENCE; ÇOCUKLAR İÇİN “ÇILGIN” SAYILABİLECEK DENEYLERLE, ÇOCUKLARA AŞKIN DENEYİMLER SUNAR.
    ÇOCUKLAR BÜYÜLEYİCİ GÖSTERİLERİN TADINI ÇIKARIR, BASİT FEN DENEYLERİNİ YAPARLAR VE BİLİMİN ÇEVREMİZDEKİ DÜNYAYI DAHA İYİ ANLAMAMIZA NASIL YARDIMCI OLABİLECEĞİNİ KEŞFEDERLER.

     

    GEMS (GREAT EXPOLARATİONS İN MATH AND SCİENCE)

     MATEMATİK, FEN VE DOĞA

        GEMS, ÜLKEMİZDE PEK DE GELİŞMEMİŞ OLAN VE OKUL ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARIN KORKULU RÜYASI HALİNE GELEN MATEMATİK VE FEN/BİLİM DERSLERİNE KARŞI OLUMLU BAŞLANGIÇLAR YAPMAK İÇİN OKUL PROGRAMIMIZA DÂHİL EDİLMİŞTİR.

        BÖYLELİKLE ÇOCUKLAR MATEMATİK VE FEN’İN KORKULACAK DEĞİL; EĞLENCELİ, ÖĞRENİLMESİ KOLAY VE AKTİF OLARAK İÇİNDE YER ALABİLECEKLERİ ALANLAR OLDUĞUNU FARK EDEBİLSİNLER. KALİFORNİYA ÜNİVERSİTESİ LAWRENCE BİLİM MERKEZİ TARAFINDAN FEN VE MATEMATİK KAVRAMLARINI SEÇİLEN ÜNİTELERLE DESTEKLEMEK VE ANAOKULUNDAN LİSEYE KADAR HER SINIFTA KULLANABİLMEK AMACIYLA GELİŞTİRİLMİŞ BİR PROGRAMDIR.

    GEMS PROJESİNİN AMAÇLARI NELERDİR?

    GEMS PROJESİ AŞAĞIDAKİ AMAÇLARI GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN ETKİNLİKLERE DAYANAN BİR YÖNTEM KULLANMAKTADIR:

    • BAĞIMSIZ ÖĞRENEN VE ELEŞTİREL DÜŞÜNEBİLEN BİREYLER YETİŞTİRMEK,
    • ÖĞRENCİLERİN FEN VE MATEMATİKTEKİ ÖNCÜ KAVRAMLARI ANLAMALARINI SAĞLAMAK,
    • TEMEL FEN VE MATEMATİK BECERİLERİNİN ÖNEMİ GÖSTERMEK,
    • FEN VE MATEMATİĞE KARŞI OLUMLU BİR TUTUM EDİNİLMESİNİ SAĞLAMAK.

    GEMS YÖNTEMİ

    • TASARIMLARI GEREĞİ GEMS ETKİNLİKLERİ EYLEMLE BAŞLAR.
    • ÖĞRENCİLER KONUYLA TANIŞIR, KAVRAMLAR HAKKINDA SORULAR SORARAK TARTIŞIRLAR.
    • ÖNCE YAPIP SONRA AÇIKLAYARAK KONUYA AKTİF OLARAK KATILIRLAR.
    • GEMS ETKİNLİKLERİ ÖĞRENCİLERİN KENDİ BAŞLARINA BULUŞ YAPMALARINA OLANAK TANIR.
    • ÖĞRETMENLER ÖĞRENCİLERE REHBERLİK YAPARAK ÇEVRELERİ HAKKINDA DAHA ELEŞTİREL DÜŞÜNEBİLMELERİNE OLANAK TANIR.

     

    REHBERLİK SERVİSİ HİZMETİ

    OKULUMUZ DA TAM ZAMANLI REHBERLİK SERVİSİ DESTEK ÇALIŞMALARIMIZI AŞAĞIDAKİ BAŞLIKLAR HALİNDE SIRALAYABİLİRİZ;

    • TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİN GELİŞİM ÖZELİKLERİNİ TAKİP EDİLEREK GEREKEN YÖNLENDİRMELER YAPILACAKTIR.
    • ÖĞRENCİLERİMİZİN BİREYSEL FARKLILIKLARINI ORTAYA ÇIKARMAK VE GELİŞİM DÜZEYLERİNİ BELİRLEMEK AMACIYLA YAŞ GRUPLARINA UYGUN DUYGUSAL-BİLİŞSEL GELİŞİM TESTLERİ UYGULANACAKTIR
    • ÇOCUKLARIMIZIN ÖZGÜVEN SAHİBİ BİR BİREY OLARAK YETİŞMESİ, KARŞILAŞTIĞI PROBLEMLERİ ÇÖZME BECERİSİ, KENDİNİ İFADE EDEBİLME YETİSİNİ KAZANABİLMESİ SOSYAL GELİŞİMİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİDİR. BU ÖZELLİKLERİN KAZANILMASI YAŞLA İLGİLİ OLDUĞU KADAR ÇEVREYLE VE ANNE-BABA TUTUMLARIYLA DA İLGİLİ OLABİLİR. BU ÇERÇEVEDEN YOLA ÇIKARAK YAPACAĞIMIZ YAŞ GRUPLARINA AYRILMIŞ BİREBİR GÖRÜŞMELERDE VE ÇEŞİTLİ AYLARDA DÜZENLEYECEĞİMİZ TOPLANTILARDA O YAŞ DÖNEMİYLE İLGİLİ TÜM SORUNLAR PAYLAŞILMAKTA VE VELİLERİMİZ İÇİN EN UYGUN BİLGİ VE ÖNERİLER AKTARILMAKTADIR. BU GÖRÜŞME VE TOPLANTILARDAKİ AMACIMIZ YAŞANAN ORTAK PROBLEMLERİN TARTIŞILMASINI, ALTERNATİF DİSİPLİN STRATEJİLERİNİN PAYLAŞILMASINI, AİLELERİN ÇOCUKLARIYLA İLGİLİ GELİŞİM SÜREÇLERİNE, BU SÜREÇTE YAŞANABİLECEK SORUNLARA HAKİM OLMASINI VE BUNA BAĞLI OLARAK GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMALARINI SAĞLAMAKTIR.
    • BELİRLİ DÖNEMLERDE UYUM VE GELİŞİM RAPORLARI HAZIRLANARAK VELİLERİMİZE İLETİLMEKTEDİR.