SOSYAL AKTİVİTELER

Image

SOSYAL AKTİVİTELER

2023-07-21 12:19:06

Sosyal Aktiviteler

Bilimsel, sanatsal ve kültürel gezilerimiz:

Okul öncesi eğitimini destekleyen gezi programlarımızı 3-6 yaş grubu öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştiriyoruz.

Gezilerimiz öğrencilerimizin yaparak, deneyerek, gözlemleyerek öğrenmelerinde ve öğrendiklerini içselleştirmelerinde önemli bir fonksiyon üstlenmektedir. Gezilerimiz öğretici niteliktedir ve oldukça eğlenceli geçmektedir.

 Gezi programlarımız eğitim yılı başlangıcında oluşturularak yıllık çalışma planlarına alınmaktadır.   Arada ailelerin de görüş ve önerilerle birlikte onayları da alınmaktadır. Gezi programlarımız, çocukların sosyalleşmelerinde önemli bir görev üstlenmektedir.

 Tiyatro ve sinema etkinlikleri:     

Öğrencilerimizin görsel, işitsel ve sanatsal altyapılarının oluşturulması ve geliştirilmesi amacıyla sinema ve tiyatro faaliyetlerine izleyici olarak katılmaları amaçlanır.  Bu etkinlikler küçük yaştan itibaren nitelikli bir sanatsal altyapının oluşturulmasının yanı sıra, ana dili düzgün konuşma, hayal kurma, estetik zevkin gelişimine de katkıda bulunmaktadır.

Yılsonu gösterisi:

Bir nevi hasat mevsimi kabul edebiliriz yıl sonu gösterisini. Yıl içinde öğrendiklerinin sanatsal bir formla şölen havası içinde velilerle ve diğer izleyicilerle paylaşımı. Bireysel yeteneklerin izleyiciyle paylaşılması. Müziğin, dansın, tiyatronun küçük bedenlerde mücessem oluşu. İzleyicilerle renkli, hoş, neşeli anların paylaşılması.